Meest gegeten groente rijk aan vitamines?

  Nieuws

Eet iedere dag 250 gram groente, is het advies. Nederlanders eten gemiddeld slechts 127 gram per dag. Maar er is goed nieuws! We kopen meer groente. Recent werd de top 5 met meest gegeten groente gepresenteerd. We keken naar de meest gegeten groentesoorten en naar de vitamines en mineralen die erin voorkomen.

Groenteconsumptie

Nederlanders zijn dol op bloemkool. Maar de meest gegeten groente is: tomaat. Op de voet gevolgd door komkommer.

Vitamines in groente

Als we kijken naar vitamines in die meest gekochte groentesoorten blijkt dat juist in deze groenten niet zo veel vitamines en mineralen zitten. Vooral komkommer zet weinig zoden aan de dijk als het om vitamines en mineralen gaat. Van de 5 populairste groentesoorten is bloemkool het rijkst aan verschillende vitamines en mineralen en is rode paprika de beste keuze als het om alleen vitamine C gaat. 

 Meest gegeten groente top 5

GroenteWelke vitamines en mineralen?
Tomaatvitamine C
Komkommer -
Uifoliumzuur
Paprikavitamine C, B6 en E
Bloemkoolvitamine C, B2, foliumzuur, kalium en fosfor

 

Varieer!

Naast vitamines bevat groente ook mineralen en vezels. En er is meer goed nieuws: groente verlaagt het risico op hart- en vaatziektes, darmkanker, longkanker en diabetes type2. Ons advies: varieer volop met de verschillende groentesoorten!

Bron: