Vitamine C, vitamine D en zink kunnen bescherming tegen coronavirus versterken

  Supplementen

Als een virus zoals het coronavirus het lichaam probeert binnen te komen, moet het lichaam zich zo krachtig mogelijk kunnen verdedigen. Daarvoor zorgt ons immuunsysteem. Hoe beter het immuunsysteem, hoe lastiger het voor het virus is om binnen te dringen, bijvoorbeeld via neusslijmvlies. We raken dan minder snel besmet, of de infectie verloopt minder ernstig.

Er zijn aanwijzingen dat vitamine C, vitamine D en zink dat immuunsysteem ondersteunen. Wetenschappers van de Universiteit van Sao Paulo in Brazilië hebben tot nu toe uitgevoerd onderzoek hierover verzameld en geanalyseerd.

Uit deze analyse blijkt volgens de Braziliaanse wetenschappers dat een tekort aan vitamine C, vitamine D en/of zink de kwetsbaarheid voor virusinfecties vergroot, en ook de kans op een ernstiger ziekteverloop verhoogt.

Het innemen van voldoende  vitamine C, vitamine D en zink zou daarom volgens de wetenschappers weleens een veelbelovend hulpmiddel kunnen zijn. Verder klinisch onderzoek moet dat verder onderbouwen en verduidelijken.