Meer sporten in het nieuwe jaar?

  Nieuws

Sporters verbruiken door de inspanning ook meer energie. Ze hebben dus meer voeding nodig en daarmee samenhangend meer vitamines en mineralen. Wie met een gevarieerde voeding in deze verhoogde energiebehoefte voorziet, krijgt automatisch ook meer vitamines en mineralen binnen.

Het is gebleken dat bij sporters met een vitamine- en/of mineralentekort een multivitaminesupplement voor betere prestaties zorgt. Dit geldt voornamelijk bij een tekort aan bepaalde B-vitamines en vitamine C. Een vitaminetekort kan vele oorzaken hebben, zoals te weinig eten, een onvoldoende gevarieerd voedingspatroon of het te lang koken van groenten. Het is belangrijk om eerst de oorzaken van zo’n tekort aan te pakken.

De verhoogde energiebehoefte, als gevolg van het sporten, wordt vaak tijdens of na het sporten ‘opgelost’ door de consumptie van koolhydraatrijke snacks. Deze snacks zijn niet altijd even rijk aan vitamines en mineralen. Bij sommige sporten, zoals balletdansen, turnen of bodybuilding, is bovendien het gewicht belangrijk. Bij een combinatie van intensief sporten en lijnen, kan de voorziening met vitamines en mineralen in het gedrang komen. Een supplement kan dan een goede voorziening waarborgen.