Vitaminerijke recepten
Zalm met gegrilde lentegroente
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 10-15 cherrytomaten
- 1 courgette
- 1 bakje champignons
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 500 gram zalm (uit de diepvries of vers)
- 400 g volkorenpasta
- Parmezaanse kaas
Bereiden
Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5. Groente schoonmaken en in stukken snijden. Een teen knoflook pellen en fijnhakken. Groenten, knoflook, Italiaanse kruiden en olie in ovenschaal omscheppen. In midden van oven groenten in ca. 25 minuten beetgaar roosteren, af en toe omscheppen.
Intussen de zalm marineren met knoflook, citroensap zout en peper en ook in de oven zetten (gedurende 15 minuten).
Daarna de volkorenpasta volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Pasta afgieten en verdelen over de borden. Groente uit de oven halen en naast de pasta scheppen. Zalm uit de oven halen en op de groente leggen. Over de pasta wat Parmezaanse kaas strooien.
Eet smakelijk!
'Pepsalade'
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- ½ kropsla
- 75 gram eikenblad sla
- 75 gram rucola
- 2 handen vol spinazieblaadjes
- 100 gram cherrytomaatjes
- 4 eetlepels slaolie
- 1 eetlepel sherryazijn
- Eventueel ½ eetlepel balsamico-azijn
- 1 theelepel honing
- Peper, zout en peterselie
Bereiden
Maak de kropsla en indien nodig ook de eikenbladsla en rucola schoon en sla ze droog. Spoel de spinazieblaadjes, verwijder de steeltjes en dep ze droog. Snijd grotere blaadjes eventueel in stukken. Was de cherrytomaatjes en snijdt ze in tweeën.
Maak een vinaigrette met de olie, azijn, honing, peper en zout. Hak de peterselie en roer deze door de vinaigrette.
Hussel alle slasoorten, spinazieblaadjes en cherrytomaatjes door elkaar en meng net voor het opdienen de vinaigrette erdoor.
De salade is bijvoorbeeld goed te combineren met een pasta.