Over het Vitamine Informatie Bureau

Vitamines en mineralen zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en het is dus belangrijk om te weten wat ze precies doen, waar ze in zitten en hoeveel je nodig hebt. Het Vitamine Informatie Bureau maakt je wegwijs. We houden je op de hoogte van de actualiteiten, vertellen over nieuw wetenschappelijk onderzoek en geven adviezen over voeding, leefstijl en supplementen.

Partners

Het Vitamine Informatie Bureau wordt mogelijk gemaakt door Bayer Consumer Health. Dit bedrijf brengt een aantal bekende supplementen op de Nederlandse markt. Bayer Consumer Health participeert omdat het belang hecht aan het geven van betrouwbare, wetenschappelijk onderbouwde informatie over vitamines, mineralen en vitaminesupplementen aan consumenten. Het Vitamine informatie Bureau geeft geen oordeel of advies over specifieke merken en is op geen enkele manier betrokken bij commerciële activiteiten.

Wetenschappelijke basis

De bestaande wet- en regelgeving, de adviezen van de Gezondheidsraad en ons Scientific Paper, opgesteld door TNO Voeding, vormen de basis voor onze informatie. Waar nodig kunnen we ontwikkelingen en standpunten voorleggen aan wetenschappers in ons netwerk. Dankzij die aanpak is het Vitamine Informatie Bureau in de ruim dertig jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een betrouwbare en gewaardeerde informatiebron voor consumenten, media en professionals.