Voor je weerstand: vitaminesmoothies!

  Nieuws

Wat doe jij om niet ziek te worden? Als het gaat om de weerstand spelen vitamines een grote rol. Geef je weerstand een boost met deze vitaminesmoothies vol weerstandsvitamines!

Er zijn verschillende vitamines die een rol spelen bij het op peil houden van de weerstand. Deze vitamines versterken de weerstand en beschermen zo het lichaam tegen bijvoorbeeld verkoudheid en griep. Weerstandsvitamines helpen namelijk bij de aanmaak van witte bloedcellen. Dat zijn als het ware de soldaten van het lichaam. Wil je je weerstand een boost geven? Maak dan eens een van deze vitaminesmoothies! 

Spinaziesmoothie (4 personen)

  • 100 gram verse bladspinazie (of uit diepvries) = bevat vitamine B11 (foliumzuur) en pro-vitamine A (bètacaroteen)
  • 1 rijpe groene kiwi = bevat vitamine C
  • 1 rijpe banaan = bevat vitamine B6
  • 500 ml halfvolle yoghurt eventueel = bevat vitamine B12
  • ½ eetlepel honing

Vries de verse bladspinazie 2 uur in. Of ontdooi de spinazie deelblokjes halfzacht in de magnetron (5 minuten op 400 Watt). Pel de banaan, schil de kiwi en snijd deze in stukjes. Mix de spinazie met een flinke scheut yoghurt en de stukjes banaan en kiwi fijn in de keukenmixer (of met een staafmixer). Roer de rest van de yoghurt erdoor. Breng de smoothie, zo nodig op smaak met honing. Zet de overgebleven spinaziesmoothie in de koelkast. De spinaziesmoothie is één dag houdbaar in de koelkast.

Pompoensmoothie (2 personen)

  • 200 gram pompoen (blokjes, uit de diepvries) =  bevat pro-vitamine A (bètacaroteen) en vitamine C
  • 2 mandarijnen = bevat vitamine C
  • 1 cm gemberwortel
  • 300 ml halfvolle melk = bevat vitamine B12
  • 1 dessertlepel honing

Maak de pompoen gaar in de magnetron (6 minuten op 800 Watt). Pel de mandarijnen, schil de gemberwortel en hak de gember fijn.
Mix de warme pompoen met de mandarijn partjes en gemberstukjes fijn in de keukenmixer (of met een staafmixer). Roer de melk erdoor. Breng de lauwwarme smoothie op smaak met de honing.

Zet de overgebleven smoothie in de koelkast, een koud is de pompoensmoothie ook erg lekker. Tip: pompoensmoothie is één dag houdbaar in de koelkast. Kanttekening: deze pompoen smoothie bevat veel vezel stukjes. Voor een gladde pompoensmoothie neem dan mandarijnsap in plaats van mandarijn partjes en rasp ook de gember.

Deze vitaminesmoothies werden bedacht en gefotografeerd door Hélène Spijkerman van adviesbureau Smakelijk eten en diëten.

Wil je weten hoe je weerstand op dit moment is? Doe de weerstandscheck.