Vol energie de lente in!

  Tips

Het is volop lente, dus genoeg te doen. Lekker werken in de tuin, misschien heb je zelfs zin in een flinke voorjaarsschoonmaak of wil je gewoon een heerlijke fietstocht maken. Dan moet je er wel de energie voor hebben. Vitamines en mineralen helpen een handje!

 

De B-vitamines

Na de winter kunnen onze reserves uitgeput zijn: de accu is als het ware leeg. Opladen doe je om te beginnen met de B-vitamines. Die helpen bij de ‘verbranding’ van ons eten. En bij die verbranding komt de energie vrij die je nodig hebt voor al je lenteplannen.

 

IJzer, koper en vitamine C

IJzer zit in hemoglobine, de rode kleurstof in ons bloed. Hemoglobine zorgt voor het transport van zuurstof door het lichaam, nodig om je fit en energiek te voelen. Bij een ijzertekort kan bloedarmoede ontstaan en voel je je slap en futloos. En dat merk je snel genoeg als je een lekkere fietstocht wilt maken. IJzer vormt voor je energie een slim duo met vitamine C. Want vitamine C zorgt ervoor dat ijzer uit de voeding beter wordt opgenomen.
Koper maakt, net als ijzer, onderdeel uit van hemoglobine. Dus ook koper helpt bij het zuurstoftransport en zorgt ervoor dat we ons fit blijven voelen.

 

Multivitamine

Ben je op zoek naar een supplement om je energiebehoefte aan te vullen, bijvoorbeeld omdat het niet altijd lukt om gezond en gevarieerd te eten? Kies dan voor een multivitamine en check of erin zit wat je nodig hebt om je accu weer op te laden en vol energie de lente in te gaan!