Alles over vitamines en je weerstand

  Tips

Onze weerstand wordt nu de herfst begonnen is, flink op de proef gesteld. Om niet ziek te worden is het vooral zaak om ziekteverwekkers op een afstand te houden. Vitamines en mineralen doen iets voor de weerstand, dat is vaak wel bekend. Maar welke dan, en wat doen ze nu precies? In de  weerstandswaaier van het Vitamine Informatiebureau vind je de antwoorden.

Weerstand: wat is dat?

Met de weerstand bedoelen we ons afweersysteem. Dat systeem is opgebouwd uit verschillende onderdelen, bijvoorbeeld de witte bloedcellen. Dat zijn als het ware de soldaten van het lichaam. Een virus kan dan het lichaam wel binnenkomen, maar de witte bloedcellen gaan meteen aan de slag om de ongewenste indringer onschadelijk te maken. Met een goede weerstand verklein je dus de kans ziek te worden.

Vitamines en mineralen

Gezond en gevarieerd te eten draagt bij aan een goede weerstand. Vitamines en mineralen zorgen bijvoorbeeld voor de aanmaak van witte bloedcellen. Zorg dus dat je voldoende groente en fruit eet. Maar ook andere voedingsmiddelen zoals brood, vlees en zuivel zijn belangrijk.

Weerstandswaaier

Wist je dat er 6 weerstandsvitamines en 4 weerstandsmineralen zijn? En dat ze allemaal op een andere manier bijdragen aan de weerstand? Zorg dus dat ze allemaal paraat zijn om de strijd aan te gaan. We hebben ze voor je op een rij gezet in de weerstandswaaier. Je kunt ‘m hier downloaden. Wist je trouwens dat er wel 200 verschillende verkoudheidvirussen bestaan? Deze en veel andere weetjes over de weerstand staan óók in de weerstandswaaier.  

Multivitamine

Wanneer het niet lukt om dagelijks gezond te eten is het gebruik van een multivitamine het overwegen waard. Kies je voor een dosering van rond de 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH), dan is die aanvulling volstrekt veilig. Veel mensen doen dat dan ook. Uit onderzoek van het Vitamine Informatiebureau uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos blijkt dat 50% van de Nederlanders een multivitamine neemt om de weerstand te verhogen.  

Een vraag over de weerstand en vitamines? Stel ‘m op onze Facebookpagina: www.facebook.com/vitamineinfo. Onze voedingsdeskundigen helpen je graag!