Nederlander eet niet gezond genoeg!

  Nieuwsbrief

Slechts een kwart van de Nederlanders eet iedere dag volgens de Schijf van Vijf. We eten te weinig groente, fruit en vis. Dit maakten het CBS en het RIVM bekend op basis van gegevens die in 2014 voor het eerst in de Gezondheidsenquête zijn verzameld voor de nieuwe Leefstijlmonitor.

Als je gezond en gevarieerd eet krijg je alle vitamines en mineralen in voldoende mate binnen. Uit de nieuwe gegevens blijkt echter dat dit in de praktijk vaak makkelijker gezegd is dan gedaan. Slechts een kwart van de Nederlanders eet iedere dag volgens de schijf van vijf. De overgrote meerderheid redt het niet.

Het Vitamine Informatie Bureau benadrukt het belang van een gezonde en gevarieerde voeding en raadt iedereen dan ook aan om te proberen wel iedere dag volgens de richtlijnen te eten.

Mocht dit (tijdelijk) niet lukken dan kan aanvulling in de vorm van een multivitamine nuttig zijn. Een multivitamine zorgt er dan namelijk voor dat je toch alle vitamines en mineralen binnenkrijgt. Voor de veiligheid kun je het beste een supplement kiezen met maximaal 300% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen. 

Bron: