De strijd tegen de snottebel!

  Nieuws

De ‘R’ zit weer in de maand en dan is het vaste prik: kinderen zijn verkouden. Het lijkt wel of er non-stop een snottebel onder hun neuzen hangt. Zorg daarom voor voldoende vitamines, die zijn belangrijk voor een sterke weerstand. En de kleintjes hebben in elk geval extra vitamine D nodig.

Extra vitamines

Kinderen tot 4 jaar hebben het hele jaar door extra vitamine D nodig naast de dagelijkse voeding, dus in de vorm van een supplement. Dat is een officieel advies van de Gezondheidsraad. Vitamine D is nodig voor sterke botten en spieren, maar het speelt ook een rol bij de weerstand. 

Er zijn groepen kinderen die ook na hun 4e jaar extra vitamine D nodig hebben. Dit geldt voor kinderen die niet dagelijks buiten komen of een donkere of getinte huid hebben.

Multivitamine met vitamine D

In een multivitamine zitten naast vitamine D ook andere vitamines. Die kunnen  zorgen voor een zinvolle aanvulling als het bijvoorbeeld niet lukt om iedere dag die aanbevolen hoeveelheid groente naar binnen te krijgen. Dan is het een geruststelling om te weten dat je met een multivitamine een handje helpt.

De juiste hoeveelheid

Kinderen hebben op een dag een bepaalde hoeveelheid vitamines en mineralen nodig. Hoe meer hoe beter gaat niet op. Kijk hier hoeveel vitamines je kind dagelijks nodig heeft. En check vervolgens de verpakking van het supplement, zodat je weet dat je kind krijgt wat het nodig heeft.

Let op: op het etiket van een multivitamine voor kinderen staat een gemiddelde ADH (lees hier meer over) Kijk dus naar de hoeveelheden in microgrammen of milligrammen die erin zitten en vergelijk die met wat je kind nodig heeft.

Goede weerstand

Naast voldoende vitamines en mineralen is er meer belangrijk voor een goede weerstand. Voldoende bewegen bijvoorbeeld. Tip: ga lekker naar buiten en zorg voor voldoende ontspanning. Zo zorg je dat je kind fit blijft deze herfst!

Benieuwd hoe de weerstand van je kind op dit moment is? Doe de kinderweerstandscheck!