Opperste concentratie, het is examentijd!

  Weetjes

De tijd van de eindexamens is weer aangebroken. En dat betekent stress: hard leren en vervolgens hopen dat je alles onthoudt en dat je je goed kunt concentreren. Zorg daarom goed voor jezelf, want dan kun je fit je examens in!

Helpen vitamines en mineralen bij het leren?

B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen. En ook de mineralen magnesium, ijzer, jodium en zink dragen hun steentje bij. Helaas helpen ze je niet bij het leren van de stof, maar een tekort aan deze vitamines en mineralen kan er wel toe leiden dat je minder goed presteert.

Gezond en fris aan de start

Om fit aan je examens door te komen geven we je een paar tips:

  1. Zorg ervoor dat je uitgerust bent, ga dus op tijd naar bed.
  2. Een ontbijt zorgt ervoor dat je je goed kunt concentreren. Bovendien zet het je darmen aan het werk, waardoor je gemakkelijker alle voedingsstoffen binnen krijgt die je nodig hebt. Begin je dag dus met een lekker ontbijt.
  3. Kies voor gezonde tussendoortjes, zoals tomaatjes, wortel of fruit. Hierin zitten vitamines en mineralen die je helpen bij je concentratie!
  4. Zorg voor ontspanning. Plan tijd in voor je maaltijden zodat je rustig kunt eten of ga even lekker sporten.
  5. Lukt het niet om gezond te eten in deze hectische periode? Je kunt dan een multivitamine nemen in aanvulling op je voeding. Een supplement met 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zorgt ervoor dat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Succes met je eindexamens!