Seizoensgroenten: duurzaam, goedkoop en rijk aan vitamines

  Tips

Seizoensgroenten zijn niet alleen duurzaam, maar ook goedkoop en rijk aan vitamines en mineralen. Een goede reden dus om deze groenten eens in het zonnetje te zetten. Want zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een maaltijd met lekkere, verse groenten van eigen bodem.

Genieten van de nazomer

In augustus en september zijn er nog heel veel Hollandse groenten verkrijgbaar. Dit zijn onze favorieten, waar we regelmatig van genieten:  

Groente

Vitamines/mineralen

 

 

Andijvie

Vitamine K, ijzer, jodium, zink

Bleekselderij

Vitamine B3,  bèta-caroteen calcium

Bloemkool

Vitamine B6, foliumzuur, fosfor, zink

Sperziebonen

Foliumzuur, magnesium

Courgette

Bèta-caroteen, ijzer

Koolrabi

Vitamine C, kalium, magnesium, koper

Peultjes

Vitamine C, magnesium

Pompoen

Vitamine B1, vitamine A, kalium

Rode Kool

Vitamine K

Tomaat

Bèta-caroteen

Gezond

Naast het feit dat deze groenten rijk zijn aan vitamines en mineralen, bevatten ze ook veel vezels en weinig calorieën. Je kunt er dus lekker veel van eten. En dat helpt weer om het risico op een aantal chronische ziekten te verlagen. Het is dus niet voor niets dat in de Schijf van Vijf 250 gram groente aanbevolen wordt. Fijn dat er nu dus nog volop keus is, zodat je lekker, verantwoord, gezond en goedkoop kunt variëren.