5 verfrissende zomersnacks

  Nieuwsbrief

Het is bijna zomer en dan heb je vaak meer trek in verfrissende voedingsmiddelen. Dat komt mooi uit: zomergroenten en fruitsoorten zijn volop verkrijgbaar. Het inspireerde ons om een top 5 te maken met verfrissende zomersnacks. En die zijn nog gezond, lekker én rijk aan vitamines ook!

Rode paprika-snack

Snij de paprika in reepjes van 0,5 cm dik en je hebt een heerlijke snack. Lekker zoet én heel rijk aan vitamine C. Wist je dat een halve rauwe rode paprika ruimschoots de hoeveelheid vitamine C bevat die je op een dag nodig hebt?

Meloensmoothie

Een meloen bestaat voor 90% uit water. Een perfecte dorstlesser, dus. In de overige 10% zitten een aantal vitamines en dit verschilt per soort meloen. Zo is een watermeloen rijker aan bètacaroteen (pro-vitamine A) en bevat galiameloen weer wat meer vitamine C. Je maakt de smoothie in de blender, nadat je de meloen hebt geschild en de pitjes hebt verwijderd, natuurlijk. Voeg eventueel nog andere fruitsoorten toe of een scheutje yoghurt toe.

Wortel humus rolletjes

Betacaroteen geeft de wortel zijn oranje kleur. Dit is een pro-vitamine A. Het lichaam maakt hier vitamine A uit aan. Snijd de wortel met een dunschiller in dunne reepjes. Smeer ongeveer anderhalve theelepel hummus op de wortelreepjes en rol ze daarna voorzichtig op. Zorg ervoor dat de uiteinden van de wortel goed zijn ingesmeerd met hummus zodat het rolletje blijft plakken. Leg de rolletjes op een bord en garneer eventueel met wat peterselie.

Waterijs met sinaasappel en citroen

Citrusvruchten zijn rijk aan vitamine C. Deze vitamine zorgt dat je weerstand op peil blijft. Waterijsjes maak je door de sinaasappel en de citroen te pesen en dit aan te lengen met water. Je kunt wat suiker of honing  toevoegen, maar zonder is gezonder. Giet het in een ijsvorm en zet deze in de vriezer. Na een paar uur zijn de ijsjes klaar.

Kersen

Met kersen hoef je eigenlijk niets te doen: afspoelen en genieten maar! Ze zijn rijk aan (pro)vitamine A. Ook vitamine C is goed vertegenwoordigd met 17 procent van de hoeveelheid die je op een dag nodig hebt in 100 gram.