Kinderen hebben van nature een afkeer tegen bittere groente. Het is daarom niet vreemd dat ze juist deze groente niet lusten. Lusten is echter een kwestie van blijven aanbieden, soms wel een keer of zeven. Hierna zullen ze de smaak van een groente gaan waarderen. Het is erg belangrijk om in deze fase een gezond eetpatroon aan te leren. Wanneer ze nu gezond eten en alle vitamines en mineralen binnen krijgen, dan is de kans groot dat ze het de rest van hun leven volhouden.

Supplementen voor kinderen

Als kinderen gezond en gevarieerd eten krijgen ze alle vitamines en mineralen binnen die ze nodig hebben. Supplementen zijn dan in principe niet nodig. Een uitzondering wordt gemaakt voor kinderen die een donkere huidskleur hebben of onvoldoende buiten komen. Hiervoor geldt een suppletieadvies van 10 microgram vitamine D per dag.

De hoeveelheid vitamines en mineralen die kinderen van vier tot en met acht jaar nodig hebben, staat in het overzicht aan de rechterkant van de pagina.

Vitamines en mineralen voor kinderen (4-8 jaar)

In het overzicht aan de rechterkant van de pagina zie je hoeveel vitamines en mineralen kinderen van 4-8 jaar precies nodig hebben per dag.